Caracal, orasul celor 7 minuni

Nici fabrica de paine nu se mai afla pe strada Foametei. "In primii ani ai comunismului, actuala strada a Craiovei se numea «Foametei». Dupa 1960, cand s-a construit fabrica de paine pe acea strada, s-a vorbit despre o noua minune. Ea nu a durat mult, deoarece s-a luat decizia de a se schimba denumirea strazii", zice Magnea.
Ceasul din gara Caracal, o minune intretinuta
Singura minune a municipiului Caracal care mai exista este ceasul din gara: pe o parte orele sunt notate cu cifre arabe, iar pe cealalta parte, cu cifre romane. Spre deosebire de cei care s-au perindat pe la conducerea orasului si care au facut tot posibilul pentru a scapa de minuni, considerand ca ele afecteaza intr-un mod negativ numele localitatii, mai-marii din CFR nu s-au rusinat si au pastrat minunea.
In ceea ce priveste carul rasturnat la Caracal, viceprimarul spune ca legenda s-a nascut dintr-o confuzie. "Sunt mai multe variante. Se spune ca atunci cand razvratitii de la 1848 au fost adusi cu carul la judecata, la tribunalul din Caracal, acesta s-a rasturnat cu ei. S-a rasturnat carul cu prostimea, cum li se spunea oamenilor din popor. De la prostime la prosti nu a fost prea mare distanta, pentru oamenii de rand, care nu faceau diferenta intre cei doi termeni, intre intelesurile lor. O alta varianta spune ca aici s-a rasturnat carul cu valcenii veniti cu plosti la targul de saptamana. De la carul cu plosti la cel cu prosti a fost doar un pas. Mai exista si varianta potrivit careia aceasta minune s-a nascut datorita muncitorilor care, atunci cand au montat monumentul dedicat revolutionarilor de la 1848, ce reprezinta un grup compact de revolutionari, au inversat partile componente. Ei au montat mai intai piatra care simbolizeaza partea superioara a grupului si apoi pe cea care vrea sa infãtiseze trupurile si picioarele revolutionarilor, dand astfel dovada de prostie", a explicat viceprimarul din Caracal aparitia legendei conform careia pe aceste meleaguri s-a rasturnat carul cu prosti.